Patreons första Kreatörscensus någonsin | Patreon Blog

0
36

[ad_1]

Tidigare i år lanserade vi vår första Kreatörscensus någonsin, en undersökning som bad er – kreatörer som tjänar pengar på Patreon – att berätta mer om er själva. Vi lär oss ständigt om vårt community genom löpande undersökningar, återkopplingsformulär, fokusgrupper och mer, men Kreatörscensus gav oss chansen att höra från er alla på en gång och få en bredare bild av era önskemål, behov och ambitioner på ett och samma ställe.  

Tack till alla er som tog er tid att slutföra vår census. Tusentals av er delade vilka ni är, hur ni driver era kreativa verksamheter, era höjdpunkter och era smärtpunkter och vad ni vill se härnäst – både på och utanför Patreon. Vi har tillbringat de senaste månaderna med att läsa all återkoppling och titta på varje del av data. Era synpunkter har bidragit till att skärpa vårt fokus och informera om vilka områden vi kommer att utforska härnäst. 

Här är en titt på vad vi har lärt oss om vårt livliga och varierade community för kreatörer som utgör Patreon.

En anmärkning om resultaten ni ser här: För att korrekt återspegla populationen av kreatörer på Patreon har vi viktat svarsdatan ni ser nedan (om inte annat anges). Specifikt fann vi att bildkonstnärer var mer än fyra gånger mer benägna än andra typer av kreatörer att svara på vår census. För frågor där resultaten skiljer sig markant åt mellan olika skapande medium, visar vi oviktade data. 

I. Vilka ni är

Över 13 000 kreatörer som tjänar pengar på Patreon från 113 länder, på 18 språk. Det är vårt största enskilda urval hittills av de mer än 250 000 kreatörer som är aktiva på Patreon. 

Census respondents by regionVad ni skapar

Som kreatörer på Patreon uttrycker ni er i en rad olika medier, från musik till visuell konst och allt däremellan. Video är det mest populära primära mediet på Patreon (används av över en tredjedel av kreatörerna), följt av skrivande och podcasts

Vilka ämnen är ni intresserade av?

Det är tydligt att era intressen är lika breda och varierade som era uttrycksmedier. Ert arbete berör allt från recept till true crime till finansiering till popkultur. 

II. Hur ni driver er kreativa verksamhet

Det finns ingen standardmodell för kreativa verksamheter, och vi fick en inblick i alla de unika sätt ni har strukturerat era verksamheter, inklusive var och hur Patreon passar in.

Var är ni på er kreativa resa?

56 % av er anser att ni är närmare att vara ett erfaret proffs, medan 44 % säger att ni är närmare att vara en nybörjare. 

Creative tenure

Vem jobbar ni med?

80 % av er arbetar på egen hand, 11 % av er är en del av ett team och 8 % arbetar ensamma men tillsammans med ett team av icke-kreatörer. Podcasters kommer med störst sannolikhet att arbeta i team (39 %), medan bildkonstnärer med störst sannolikhet kommer att arbeta på egen hand (94 %).

Hitta era fans

Det är inte förvånande att plattformarna där ni först hittade och fick en allt större publik varierar beroende på medium. 

 • Över 50 % av video- och ASMR-kreatörer, och över 30 % av ljud- och musikkreatörer började på YouTube. 
 • Spelare/spel-mods byggde upp sina följarskaror på Twitter (18 %) och Discord (17 %). 
 • Podcasters började på Facebook (17 %), podcastnätverk (16 %) och Twitter (16%). 
 • Bildkonstnärer fann sin publik genom DeviantArt (21 %) och Twitter (19 %).
 • Författare började oftast på Facebook (19 %), Twitter (17 %) och sina egna webbplatser (14 %).

Finding Your FansSå, var passar Patreon in?

Hur viktig är Patreon för er inkomst?

Ni berättade att ni i genomsnitt tjänar över 40 % av er inkomst på Patreon. Andra främsta inkomstkällor inkluderar jobb relaterade till era kreativa sysslor, provisioner och prenumerationer på andra plattformar. (Tal avrundas uppåt till närmaste hela procent.)

Creative IncomeHur ser era Patreon-medlemskap ut?

De mest populära fördelarna ni ger era Patreon-medlemmar (förutom möjligheten att stödja ert arbete i allmänhet) är exklusivt innehåll och tidig tillgång till innehåll. För många av er är interaktion mellan sponsorer genom begäran/omröstning av fans, omnämnanden och/eller gemensamma utrymmen för sponsorer en viktig del av era medlemskap.

Benefits delivered on PatreonAtt bygga ett community – vad finns i ett namn?

En fjärdedel av er har ett anpassat namnen för era communities till något annat än “sponsor” eller “medlem”. Några unika smeknamn inkluderar: “Lanterns”, “Resistance officers”, “Sleepyheads”, “Inklings”, “Slay Squad”, “Podsiders”, “Couch potatoes” och “Amigos”. En tredjedel av podcasters har anpassade namn för sina communities, vilket är mer än någon annan typ av kreatör.  

Patron NamesÄven om vi tar hänsyn till skillnader i månadsinkomst fann vi att kreatörer med anpassade namn för sina sponsorer i genomsnitt ser 4–8 % högre månadsinkomst från sina befintliga sponsorer. Även om dessa data inte har något direkt orsakssamband – att namnge dina sponsorer kommer inte nödvändigtvis att få dem att stanna kvar längre – är det en signal om att det kan skapa en djupare känsla av tillhörighet och community bland dina sponsorer

Prata om de coola grejerna ni gör. 

79 % av er marknadsför er Patreon minst en gång i månaden, medan 43 % marknadsför den minst en gång i veckan, främst på Twitter, Instagram och YouTube (i både videor och videobeskrivningen).

Vi fann även att kampanjfrekvensen har ett samband med intäkterna. Sponsorer som marknadsför sin Patreon frekvent är mer benägna att ha högre intäkter än kreatörer som sällan gör det. I genomsnitt, jämfört med kreatörer som endast marknadsför en gång i månaden (och gällande intäkter), tjänar kreatörer som marknadsför dagligen 75 % mer och kreatörer som marknadsför en gång i veckan tjänar 31 % mer.

Promotion cadence

III. En närmare titt – höjdpunkter och smärtpunkter

Vi frågade om er vardagsupplevelse på Patreon och ni gav oss återkoppling på ett antal viktiga områden, inklusive användarvänlighet och hur vi kommunicerar produkt- och policyuppdateringar. 

Möjligheter till förbättring 

Sammantaget berättade ni att Patreon uppfyller era behov, tillhandahåller korrekt kontoinformation och har tydliga policyer och riktlinjer. Närmare bestämt sade ni att ni vill se mer från oss på tre huvudområden. Här är några åtgärder vi vidtar för att förbättra dem.

 • Ökad transparens i beslutsfattandet
  • Det vi hörde: Ni vill ha mer kontext kring de beslut vi fattar, från policy till produkt. 
  • Vad vi gör åt det:
   • Produktprioriteringar och nya funktioner: Vi började med att dela med oss av våra produktprioriteringar för 2022, med kontext för hur vi kom fram till varje beslut. Vi experimenterar även med nya sätt ni kan kontakta vårt produktteam för att förstå resonemanget bakom vårt tillvägagångssätt, till exempel direktsända frågestunder kring specifika lanseringar.
   • Riktlinjer och policyer: Förutom kvartalsvisa livestreams för att samla in återkoppling om kommande policyförslag kommer policyteamet att släppa en transparensrapport senare i år som ger data och kontext kring hur vi hanterar olagligt, skadligt eller på annat sätt kränkande innehåll. 
 • Bättre kommunikation
  • Det vi hörde: Ni vill ha mer uppdateringar om produktförbättringar, resurser och community-evenemang som är lätta att upptäcka. 
  • Vad vi gör åt det: 
   • Att göra regelbundna uppdateringar mer tillgängliga: För att säkerställa att våra kvartalsvisa sammanfattningar är mer allmänt tillgängliga, kommer vi nu att publicera varje uppdatering på bloggen för er att komma åt när som helst. Vi kommer även se till att flödet “Vad är nytt” i Kreatörsresurser (längst ner till vänster på kontrollpanelen för kreatörer på Patreon.com) hålls uppdaterat. Slutligen vet vi att vissa grundläggande förbättringar vi gör (som webbplatshastighet och uppspelningsupplevelse) inte alltid är märkbara. Vi kommer att bli bättre på att ge uppdateringar om liknande förändringar som sker bakom kulissen (men som är viktiga). 
   • Uppdateringar om viktiga produktprioriteringar: Håll utkik efter en halvårsuppdatering om våra produktprioriteringar för 2022.
  • Här ser ni hur ni kan förvänta er att höra från oss: 
   • E-post: Prenumerera för regelbundna produktnyhetsbrev och meddelanden om kommande evenemang och workshops.
   • Bloggen: Vi använder detta utrymme för att dela sammanfattning av produkter, presentationer av nya teammedlemmar och djupdykningar om specifika produktförbättringar.
   • Community för kreatörer på Discord: Även om detta utrymme i första hand är avsett för er att ansluta till andra kreatörer, kommer ni även att höra från oss i #patreon-announcements, #ask-patreon och dedikerade kanaler för frågor och svar runt specifika program, nyheter och meddelanden (som kvartalsvisa policylivestreams).
   • Resurscenter:  Få tillgång till ett flöde med de senaste produktändringarna via Kreatörsresurser längst ner till vänster på kontrollpanelen för kreatörer på Patreon.com. 
  • Vi lyssnar på återkoppling från kreatörer
   • Det vi hörde: Ni vill veta att vi lyssnar på er återkoppling och bättre förstå var/hur vi samlar in återkoppling. 
   • Vad vi gör åt det: Under årens lopp har vi lärt oss att inte alla kreatörer är bekväma med att ge återkoppling på samma sätt, vilket var ett tema vi såg upprepas i vår Kreatörscensus. Det är en viktig anledning till att vi genomförde vår Kreatörscensus – för att ge alla aktiva kreatörer ett nytt sätt att uttrycka sig. Här är en översikt över alla andra kanaler som vi för närvarande använder för att höra och lära av kreatörer. Vi kommer att fortsätta att stärka dessa kanaler genom att regelbundet dela med oss av vad vi har lärt oss (som den här rapporten, Creator Policy Engagement Program och den kommande transparensrapporten) och hitta nya sätt att få kontakt. 

Feedback channels

IV. Vägen framåt

Som kreatörer förnyar och experimenterar ni ständigt, och vi är alltid ute efter att lära oss vad som hjälper er på er resa. Vi ville förstå vilka nya verktyg, tjänster och tekniker som finns på er radar för att bättre stödja era framtida ambitioner – oavsett om det är något vi skulle bygga själva eller inte.

Produktprioriteringar för 2022

Vi uppskattar möjligheten att få er återkoppling om våra prioriteringar för 2022, och bad er att rangordna dem efter värde för era verksamheter. Överlag klättrade funktioner för inbyggd video, förbättrad publicering och innehållsorganisation till toppen över vad som oftast rankas som topp två, följt av att lösa faktureringsförvirring och en enklare, renare design

Vi har utökat betatillgången till inbyggd video och ett nytt faktureringsalternativ, och vi har börjat göra förbättringar i publiceringsflödet (automatisk spara-funktion för utkast, mer responsiva laddningstider) och webbplatsnavigering. Håll ögonen öppna i alla våra kommunikationskanaler för en omfattande uppdatering om våra prioriteringar för 2022 under de närmaste månaderna. 

2022 Product PrioritiesPotentiella framtida funktioner

Vi ville även veta vad ni tycker om olika ofta efterfrågade potentiella funktioner. Er input hjälper till att underbygga hur vi prioriterar vår plan framöver. Några av de mest populära funktionerna inkluderar:

 • Engångsdricks
 • Gåvomedlemskap
 • Anpassad layout för landningssida
 • Data om var nya sponsorer kommer ifrån
 • Meddelanden när en sponsor uppgraderar, nedgraderar eller avslutar
 • Möjlighet för kreatörer att kontrollera tillgång till tidigare publicerat innehåll
Value of Potential FeaturesEn anmärkning för web3: 

Vi vet att web3:s inverkan på kreatörsekonomin är en mycket omdebatterad fråga. Även om vi fortfarande fokuserar på det ni har berättat för oss att ni bryr er mest om (vilket era svar på vår Kreatörscensus har förstärkt), gör vi också vår egen efterforskning för att förstå hur tillämpningar av web3 skulle påverka kreatörer – både positivt och negativt. 

Från vår Kreatörscensus, offentliga samtal och andra kanaler för återkoppling vet vi att det finns en rad olika åsikter inom vår community för kreatörer. Vissa kreatörer, inklusive många som deltog i undersökningen, motsätter sig att Patreon bygger någon web3-funktionalitet på grund av farhågor om potentiellt bedrägligt beteende, miljömässig hållbarhet och otillgänglighet av tekniken i nuvarande applikationer. Andra kreatörer erbjuder redan web3-förmåner utanför Patreon och är glada över den flexibilitet och det värde de kan erbjuda sina medlemmar med nya typer av digitala produkter. I vår Kreatörscensus var bildkonstnärer (68 %) och författare (50 %) mest emot att kreatörer skulle ha möjlighet att ta emot betalningar i kryptovaluta på Patreon, medan 39 % av bildkreatörer, 34 % av ljud-/musikkreatörer och 31 % av videokreatörer angav att det skulle vara en “avgörande” eller “trevlig” förmåga. 

När nya tillämpningar av web3 uppstår kommer vi att fortsätta att göra vår due diligence för att utvärdera vilka möjligheter och fallgropar det kan innebära för kreatörer, som vi gör med all ny teknik. Vi gör inget nytt bara för att det låter coolt. Nu och i framtiden är vår plan att avsiktligt bygga teknik som driver långsiktigt värde för kreatörer. Av den anledningen, när vi överväger att bygga något nytt, måste det: 

 • Ge kreatörer äganderätt till sina verk och fans
 • Erbjuda kreatörer frihet och flexibilitet att arbeta på sina egna villkor
 • Ge kreatörer möjligheter att utveckla sina verksamheter 

Vad strävar ni mest efter att göra som kreatör under de närmaste åren?

Er främsta ambition är utan tvekan att öka er publik de närmaste åren. En fjärdedel av er överväger även nya samarbeten med kreatörer och experiment med nya medier. 

Future AspirationsTack!

Att vara en kreatör idag är ett av de svåraste jobben som finns, men det är även ett av de mest givande. Vårt mål med denna Kreatörscensus var att bättre förstå vad ni behöver och vill, så att vi kan erbjuda den bästa möjliga plattformen för er att göra det ni gör bäst. Till alla er som deltog i vår Kreatörscensus – tack. Vi är så glada över att använda vad vi har lärt oss här för att finslipa våra prioriteringar under kommande månader, och framåt. Håll ögonen öppna!

[ad_2]